Paleolivet: Paleo tacos

lørdag den 15. december 2012

Paleo tacos

Taco friday - det er vidst et helt almindeligt begreb mange steder i Amerika.
Vi spiste vores Tacos på en torsdag, man det var mums og populært alligevel. Og så gik det lynhurtigt at få på bordet. Sådan kan vi li det!

Vi startede ud med 1 kg hakket okse, og hjemmelavet krydderblanding.
Jeg brugte denne gode opskrift:
http://hejdis.blogspot.dk/2011/12/opskrift-taco-krydderi.html
Men af hensyn til den mindste i familien undlod jeg cayenne og skar chilidelen ned til ca 1 tsk. Det blev faktisk lidt stærkt alligevel.
Da vi havde et helt kg kød, blev der faktisk ikke noget krydderblanding tilbage, så næste gang laver jeg mindst dobbelt portion.

Efter at have lavet den en del gange, er vi kommet frem til denne version, som passer til vores familie og er tilpas børnevenlig. Lav gerne dobbelt op og gem i tætsluttende glas!

*Taco-krydderi- blanding


½ tsk stødt chili
1½ spsk paprika
1½ tsk røget paprika
1/8 tsk cayennepeber
1 spsk stødt spidskommen
1 tsk stødt koriander
1 spsk hvidløgspulver
1½ tsk løgpulver
1½ tsk usødet kakaopulver
1 spsk tørret oregano
1-2 spsk fint salt

Brun kødet på en pande og hæld derefter tacoskrydderierne på. Lad simre 5-10 min, tilsæt evt lidt vand. Smag til.

Vores tacos blev serveret med avokado, fintsnittet savoykål, agurk, tomat, ærter, squash, fint strimlet porre, rød peberfrugt og en købe tacos sovs. Evt. ost til dem der kan tåle det.
Alt i små skåle, til byg selv.
Grønsagerne snitter vi mens kødet steger sammen med krydderblandingen = Lyn hurtig mad.

Du kan vælge at tage de yderste blade hele af kålen (savoykål, hvidkål, spidskål er alle fine eller en iceberg kan også bruges). Så har du en form for både/skåle, der kan fungere som erstatning for de traditionelle taco skaller, som ikke er spor palæo.
 


Familens dom: Det var yderst populært hele vejen igennem og skal snart gentages. Silje klagede ikke engang over det var stærkt,  "..men mor, jeg måtte drikke en masse vand".
 
_____

 
*Lav gerne en stor portion af Taco-krydderblandingen og opbevar i et glas med tætsluttende låg. Så har du til lyn-hurtig aftensmad en anden dag. Vi taler mad på bordet på under 20 min her!
Mange af krydderierne til blandingen kan fås i økoudgave hos Helseplus.dk i 100 g s poser, så man får nok til at lave en stor portion!
------------
 
 
VILD MED HURTIG LAVET MAD?
Denne ret, er mega hurtig at smække på bordet, når du har krydderierne blandet på forhånd.
 Faktisk så hurtigt, at jeg har medtaget den i min nye e-bog, der handler om netop det!
At lave overskudsmad, selv om man ikke har tiden eller energien.  (Der er selvfølgelig også en masse nye opskrifter)
Bogen findes, fordi der bare er dage hvor vi ikke har tid eller energi, til at trylle for meget i køkkenet. KLIK for at læse om e-bogen.
 
Andre hurtige retter med hakket oksekød på bloggen:
 
 


2 kommentarer:

  1. Dejligt du kan bruge opskriften på det hjemmelavede taco krydderi - det er skønt at vide man ved hvad der er i, i stedet for alle mulige fyldstoffer :-)
    Der skal vist også snart tacos på bordet her - det kan passende blive når vi er ved at være trætte af julemaden!

    SvarSlet
  2. Vi har lavet tacos med din krydderblanding rigtig mange gange siden. Nu laver jeg altid en kæmpe portion, så den bare står klar i krydderiskabet. Så går det virkelig stærkt, med at få maden på bordet. Og ungerne elsker det hver gang. Skal det være ekstra luksus får de en lille håndfuld tacos chips til retten. Det er hverken Paleo eller særlig sundt, men i så lille en mængde, at jeg synes det går an.

    SvarSlet