Paleolivet: Yummmi indisk lakseret

mandag den 23. april 2012

Yummmi indisk lakseret

Opdateret foto. Denne gang lavet med lidt ærter. Det er valgtfrit.
Klaus og jeg spiste på en Indisk restaurant i fredags - super lækkert! De havde også Indiske fiskeretter på kortet og det inspirerede mig til denne skønne hjemmedigtede indiske paleo lakseret:


Yummi indisk lakseret.


400 g vildlaks skåret i tern (Anden fisk kan også bruges)
1 ds tomat
1 ds kokosmælk (eller 1½ hvis du har)
1 stort løg
1 porre (eller endnu et løg)
½ broccoli eller en hel brocollistok, hvis du har brugt hovedet til noget andet.
Lidt bouillon
1 tsk eller mere friskrevet/finthakket ingefær
1 tsk korianderpulver
1 tsk spidskommen
1-2 fed hvidløg
2 tsk karry
2 tsk gurkemeje
2 tsk paprika
Lidt chilipulver eller frisk chili
Masser af Fedtstof velegnet til stegning
S&P


Hak løg, hvidløg, porre. Steg i fedtstoffet, tilsæt krydderierne og steg lidt videre (Du kan godt bruge flere krydderier hvis du ikke har små børn eller sarte mænd i familien). Tilsæt flåede tomater og kokosmælk og evt. bouillon.
Nu må det gerne simre ½ times tid mindst, så det bliver tykt og lækkert og smagen fordeler sig.

I mens hakker du broccolistokken fint og forbereder dit tilbehør.
Skær også laksen i store mundrette tern.

7 min før du skal spise smider du broccolien i. (Du kan også bruge andre grønsager fx peberfrugt, squash, okra, skvalderkål, grønkål osv, men så må du selv lige vurdere hvor længe de skal koge med).

5 min før du skal spise smider du laksen i gryden. Du kan godt slukke for pladen nu og bare ligge låget på, så ligger den der og bliver lige netop færdig og lækker.
Smag til med salt og peber.

Vi spiste det på dampet spidskål første gang og har senere spist det på grønsagsbulgur (som bare er blendede rå grønsager, fx broccoli, gulerod, blomkål osv).
Hvis vi havde kunnet tåle mælk, havde jeg nok også rørt en god gang øko-yoghurt med lidt koriander eller bare citron.

Spis - gerne toppet med sambal olek hvis du ikke synes det er stærkt nok.
**************



Ingen kommentarer:

Send en kommentar