Paleolivet: Citrusmarineret kylling med ananas-salsa og grillet squash

tirsdag den 31. juli 2018

Citrusmarineret kylling med ananas-salsa og grillet squash


4  kyllingestykker efter eget valg, fx bryst eller lår (tilbered evt. hel kylling og brug resterne i morgen til kyllingemuffins)
2 squash
¾  ananas
1 bundt  purløg
2 fed presset hvidløg
½ chili eller ½ tsk chiliflager
1 øko citron
2 øko lime
1 øko appelsin

Bland kyllinge marinaden af:
Fintreven skal + saft af 1½ lime og 2 citroner +  1 appelsin
1 håndfuld hakket purløg
4 spsk olivenolie
4 spsk vand
½ spsk salt
2 fed hvidløg

Lig kyllingestykker i en pose og hæld marinaden over. Fordel og slå knude.
Lad marinere 2-12 timer på køl.


Salsa: Skær skrællen af ananassen. Fjern den hårde midte.
Tag ¼ ananas fra til salat torsdag. Skær resten i fine tern
Hak eller klip purløg. Fjern kerner fra chili og hak fint
Bland ananas med chili + purløg + ⅛   tsk salt (et nip). Smag til med saften fra den sidste halve lime.

Kyllingen kan tilberedes på grill eller i ovn.
Bagetiden afhænger af din valgte udskæring. Længere tid hvis den indeholder ben.
Ca 20 min ved 215 grader. (Tjek at kyllingesaften er klar i farven)

Skær squash i skiver eller stænger på langs. Pensl squash med olie og krydr med salt og peber. Rist på pande eller grill 4-6 minutter, ved halvvejs.


Tip!

Hvis det indgår i din kost, kan du give kogte ris eller brød  til retten for mere mæthed eller børnevenlighed.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar