Paleolivet: Citrusmarineret kylling med ananas-salsa og grillet squash

tirsdag den 31. juli 2018

Citrusmarineret kylling med ananas-salsa og grillet squash



4  kyllingestykker efter eget valg, fx bryst eller lår (tilbered evt. hel kylling)
2 squash
¾  ananas
1 bundt  purløg
2 fed presset hvidløg
½ chili eller ½ tsk chiliflager
1 øko citron
2 øko lime
1 øko appelsin

Bland kyllinge marinaden af:
Fintreven skal + saft af 1½ lime og 2 citroner +  1 appelsin
1 håndfuld hakket purløg
4 spsk olivenolie
4 spsk vand
½ spsk salt
2 fed hvidløg


Lig kyllingestykker i en pose og hæld marinaden over. Fordel og slå knude.
Lad marinere 2-12 timer på køl.

Salsa: Skær skrællen af ananassen. Fjern den hårde midte.
Tag ¼ ananas fra til salat torsdag. Skær resten i fine tern
Hak eller klip purløg. Fjern kerner fra chili og hak fint
Bland ananas med chili + purløg + ⅛   tsk salt (et nip). Smag til med saften fra den sidste halve lime.


Kyllingen kan tilberedes på grill eller i ovn.
Bagetiden afhænger af din valgte udskæring. Længere tid hvis den indeholder ben.
Ca 20 min ved 215 grader. (Tjek at kyllingesaften er klar i farven)


Skær squash i skiver eller stænger på langs. Pensl squash med olie og krydr med salt og peber.
Rist på pande eller grill 4-6 minutter, ved halvvejs.

Tip!

Hvis det indgår i din kost, kan du give kogte ris eller brød  til retten,
for mere mæthed eller børnevenlighed.

Har du brug for, at det er nemmere end ovenstående? Tjek denne nemme kyllingeopskrift.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar