Jeg har aldrig været vild med Waldorf-salat, så da jeg fandt et alternativ slog jeg til.
Salaten her kan også laves med bladselleri, men jeg er fascineret af den mildhed den rå knoldselleri har.
Opskriften er inspireret af Årstiderne, som skriver at den oprindelige Waldorfsalat stammer fra Hotel Astoria i New York fra omkring 1900-tallet og den blev IKKE vendt i flødeskum, men vinagrette. Den var dog med bladselleri.
Salaten her er ret nem at lave og vil rigtig gerne laves i god tid, hvilket tit kan være en fordel. Når først sellerien er vendt med dressingen, holder den farven fint lys!
Selleri-æble salat
(Alternativ til Waldorf salaten)300 g knoldselleri
1-2 syrlige æbler
200 g grønne druer
40 g valnødder
Dresing:
4 spsk æblecider-eddike
1 dl mild olivenolie eller koldpresset rapsolie
1 skalotteløg eller ½ salatløg
1 spsk persille
1 hårdkogt æg
Kog ægget. Hak persille og løg.
Bland dressingen
Lav dressing
1 dl mild olivenolie eller koldpresset rapsolie
1 skalotteløg eller ½ salatløg
1 spsk persille
1 hårdkogt æg
Kog ægget. Hak persille og løg.
Bland dressingen
Lav dressing
Skræl og riv 300 g knoldselleri.
Skær æblerne i tynde skiver uden kernehus
Del og udsten vindruer
Hak valnødderne groft.
Vend og lad trække - gerne et par timer.
Skær æblerne i tynde skiver uden kernehus
Del og udsten vindruer
Hak valnødderne groft.
Vend og lad trække - gerne et par timer.
***
Velbekomme!
Salaten passer fint til and, men kan også serveres til fx røget kød, fx skinke.
Kærlig hulehilsen Malene
PS. Glem ikke at tjekke siden med gratis sager. Find den HER
***
Mælkefri, lactosefri, glutenfri, paleo
Ingen kommentarer:
Send en kommentar