fredag den 9. juni 2017

Sådan laver du lækre mel- og glutenfri sesamkiks


Hvis du er lidt vild med kiks og crackers og den slags, så vil du kunne li min sundere udgave her.
Den er ret simpel at lave, og holder sig længe i en tør dåse.




De nemme sesamkiks


2½ dl solsikke kerner
2½ dl sesamfrø
Ca 1 dl vand
½ tsk salt eller efter behov

Blend solsikkerkerne til mel/næsten smør, fx  i en foodprocessor eller minihakker.

Tilsæt sesamfrø + salt og blend lidt mere (Sesamfrøene må gerne være hele når du har blendet). 
Tilsæt vand lidt ad gangen til den hele hænger fint sammen.
Mellem 2 stk bagepapir ruller du massen ud til en meget flad kage. Brug en alm kniv og skær dem i passende størrelse inden de bages.
Bages i 20 min ved 160 oC. Ikke meget længere, de smager IKKE godt, når de har fået for meget!

Tips!

  • Hvis du bager dem, for at tilfredsstille en kikse trang, så prøv at tilsætte masser at kanel, lidt vanilie og evt. kardemomme
  • Opbevares i en kagedåse

Velbekomme.
Hulehilsen Malene


PS. 
Hvis du mangler inspiration til hvad du skal spise kiksene med, så prøv svampepateen her: Klik for at komme til opskrift på svampepate


PPS: Sommer sund - kom og vær med!

Overskudslivet (min anden side) har i samarbejde med en masse andre fantastiske kvinder lavet et GRATIS Sommerkursus for mødre.
På kurset får du vejledning og metoder til at lave grønne juice + 4 lækre opskrifter - viden om blodsukker og opskrifter til at hjælpe det på vej - redskaber til at undgå ballade i ulvetimen - redskaber til at skabe mor tid og til at sige fra.
Der er åbnet for tilmelding  indtil midnat I DAG, så du kan lige nå at sikre dig din friplads! Meld dig HER

Du får
GLUTENFRI, SUKKERFRI OG MÆLKEFRI MORGENMADSOPSKRIFTER, OPSKRIFTER PÅ GRØNNE JUICES -  GRATIS TRÆNINGSPROGRAMMER TIL HJEMMETRÆNING -  REDSKABER TIL AT SKABE MIG-TID  -  INPUT TIL HVERDAG UDEN SKÆLD UD OG MEGET MERE...
Meld dig HER


*****

Ingen kommentarer:

Send en kommentar