mandag den 25. maj 2015

Ovnbagte kyllingebryster med avokado-basilkum creme

Lækre krydrede ovnbagte kyllingebryster, cremet blød avokado-basilikum og bagte søde kartofler. Ren nydelse! Denne her ret er meget let at lave, så hvis du har mere energi, kan du tilføje en let tomatsalat eller anden salat.

Retten består af 3 komponenter, og det er nemmest at lave den, i den rækkefølge der er angivet herunder.
Den lækre avokado-basilikum-creme kan også anvendes til andet kød og former for tilbehør
(Er du til almindelige bagekartofler, kan du bage dem i stedet for de søde, hvis du foretrækker det)


Ovnbagte søde kartofler:



1-2 søde kartofler pr mand efter størrelse og appetit

Skrub skallen ren og bag dem i ovnen 40-60 min efter størrelse ved 175 grader. Mærk lige efter om de er bløde og eftergivende. Hvis de er færdige før kyllingebrysterne, kan de godt tåle at stå lidt.

Server gerne flækkede, drysset med flagesalat og en klat smør.



 

Ovnbagte krydrede kyllingebryster


1 kyllingebryst pr mand
1 spsk olie pr kyllingebryst
½ spsk god balsamico eddike pr kyllingebryst
½ tsk løgpulver pr kyllingebryst
salt - peber og herbes de provence (eller tørrede grønne urter, fx oregano, basilikum, rosmarin)

Fordel kyllingebrysterne i et ovnfast fad. Hæld olie og eddike over og drys med salt, peber, løgpulver og krydderier. Bages i ovnen i 40 min ved 175 grader. De sidste 10 min gerne på eftervarme.
(Bagetiden kan afhænge lidt af, hvilken form for fad du bager kyllingebrysterne i, da et porcelænsfad, kan være længere tid om at varme op end et metalfad - bare tjek at der kommer klar og ikke rød kødsaft ud)

Avokado-basilikum-creme


1 stor eller 1½ lille moden avokado
1½ dl frisk basilikum
½ lille citron, presset
1 fed hvidløg
1 dl + 1 spsk kokosmælk

det hele blendes til en lækker cremet masse. Smag til. Du kan vælge at tilføje salt og peber, men lavede den uden. Så giver den en frisk, syrlig og cremet kontrast til kyllingebrysterne og den søde kartoffel.


Server cremen til de lune kyllingebryster og varme kartofler. (Pynt evt med frisk basilikum, hvis du ikke som mig, har brugt det hele).

Velbekomme.
Hulehilsen Malene
 
 
Er du vild med avokado? Så prøv også:
 
 
*************************************

Ingen kommentarer:

Send en kommentar