Paleolivet: Siljes figenstænger

fredag den 1. august 2014

Siljes figenstænger


Silje er lige fyldt 8 år og elsker tv med fjantede teenage-tøser. Her den anden dag, så hun et par piger lave deres egne havregrynsstænger. Sådan nogle ville hun også lave.

Så måtte vi jo i køkkenet og være kreative - uden havregryn forstås.

Det kom der nogle rigtig lækre figenstænger ud af. Total madpakke hit. Også fine til rejsen, hvis du er på vej på ferie.

Advarsel - fedtede fingre indgår i processen!

Siljes Paleo figenstang


250 g blandede nødder/mandler/kerner (vi brugte mandel, hassel, valnød, solsikke og græskar)
300 g figner
200 g dadler
100 g rosiner
1 stor spsk kokosolie
150 g revet kokosmel

Start med at riste nødderne ved lav varme (150 C) i en ½ time (kan udelades, men smager bare ekstra godt. Vi elsker ristede nødder)

Skær fignerne i lidt mindre stykker. Vores var meget hårde, så jeg overhældte dem lige med en gang kogende vand og lod dem stå 3 min.
Udsten dadlerne.

Hiv foodprocessoren frem og hak nødder og kerner groft.
Sæt til side

Smid fignerne i foodprocessor til de er hakket godt. Tilsæt dadler, rosiner og kokosolie. Blend til der farer en forvirret klump rundt i foodprocessoren.

(Nu starter den del med de fedtede fingre!) Bland massen af tørret frugt med nødder og kokosmel i en skål. Ælt den hele godt sammen med fingrene.

Bred massen ud på bagepapir eller madpakkepapir og lad den køle lidt af.

Skær i stænger, firkanter eller hvilken form du fortrækker.
Pak hver figenbar ind i et stykke madpapir. Gem i kagedåse eller lign.


 

Pssssstt. Hvis du kan se det skønne i at få mere end 100 ideer til madpakken lige fra skønne salater, paleobrød, børnevenlige hits, mandemættende sager og fingervenlige hapser, så tag et kig på Paleolivets madpakkebog .

Vil du have inspiration til maden hurtigt på bordet i en lille serie af mails og andre tips fra Paleolivets, så er det her: Lad mig blive VIP. Tilmeld mig nyhedsbrev

Hulehilsen Malene

2 kommentarer:

  1. Lækkert! Jeg kan ikke lide kokos - kan jeg bruge noget andet end kokosmel?

    SvarSlet
  2. Du kan bruge alle slags hakkede nødder og kerner i stedet for kokos.

    SvarSlet

Skal jeg sende dig gaver og videoer om alt det mentale omkring mad?

Følelsesspisning, motivation, vægttab, sundhed og meget mere.

Vi hader også spam. Du kan afmelde nårsomhelst.

Thank you!