Men efter at have set Louises forslag til gulerodsboller i facebookgruppen Paleo Danmark, måtte jeg prøve at have morgenboller med. Det fortrød jeg ikke. Det føles rigtig luksus!
De er nemme at lave, men tager lidt tid pga den lange bagetid.
Paleo gulerodsboller
Ingredienser:3 små fintrevne gulerødder eller 2 gulerødder og 1 pastinak
40 g kværnede mandler (jeg hakker dem bare fint i min minihakker, andre nødder kan bruges)
30 g loppefrøskaller/HUSK
1 dl kokosmælk (evt. hjemmelavet)
1 dl sesam/solsikke/græskarkerner
1 tsk vinstens bagepulver (kan undlades, hvis det ikke indgår i din paleokost*)
3 æg
1 tsk salt
½ tsk kardemomme (det er der ikke i den oprindelige opskrift, men jeg synes det giver god bollesmag)
Hvordan -sådan:
Bland.
Lad hvile 10 min.
Bag ved 160 °C (ikke varmluft*) i 30-40 min
(Jeg sagde jo det var nemt)
Kommentarer til opskriften:
*Temperaturen må ikke være højere, af hensyn til de gode fedtstoffer i nødder og kerner, som ødelægges og bliver dårlige/usunde for din krop, hvis de får for meget varme
*Bagepulver. Kan vel egentlig ikke kaldes paleo. Hvis du bruger den almindelige, risikere du, der er gluten i. Vinstens bagepulver er uden gluten. I vores hule-familie anvender vi bagepulveret engang i mellem, fordi mængderne er så små. Du kan også vælge 1 tsk. natron + 1 tsk. citron. Eller du kan bage bollerne uden, da æggene vil sørge for, at de ikke klasker helt sammen. Pisk evt. æggehviderne for sig og vend dem i til sidst, hvis du undlader bagepulveret.
Andre Paleobrød på bloggen:
Grøntsags stenalderbrød
Vafler med variationsmuligheder
Pulpbrød
Simpelt kernebrød. Kun kerner - ingen nødder
Sesamkiks
Spiralsandwich
Thorbjorgs hørfrø bolle
Kom og vær med :-)
Måske har du som 100vis af andre lyst til at få besked når der er nye opskrifter på bloggen ? Du kan vælge at følge med på facebook eller få en dejlig printbar pdf med "7 lynhurtige paleomåltider der kan være på bordet, på under ½ time", ved at tilmelde dig nyhedsbrev her.
*********
Indlæg indehold affiliate links.
Glutenfri, mælkefri, sukkerfri
Lyder godt nok lækre!!
SvarSletDem må jeg prøve. Tak fordi du deler...
Må prøves på min næste fridag, er nybegynder :)
SvarSletkan man bruge natron og citronsaft i bollerne i stedet for bagepulver?
SvarSletDu kan sagtens bruge natron og citron.
SvarSlethvad kan man bruge hvis man ikke kan tåle kokosmælk ?
SvarSletHej Christina - du bruger bare mandelmælk eller anden nøddemælk. Hvis det skal gå stærkt, bruger du bare en god skefuld tahin og 1 dl vand! Har du ikke tahin, kan du også bruge lidt klaret smør og vand. Kokosmælken er ikke vigtig for opskriften
SvarSletHej Malene. Skal der 3 dl. kerner i eller skal man vælge 1 dl. af de 3 slags kerner du har skrevet?
SvarSletTak for mange dejlige opskrifter
Hej Trine. Der skal total set 1 dl i. Om du så vælger en slags, eller blander til det fylder 1 dl, det er op til dig.
SvarSletHvor mange Boller bliver opskriften på gulerodsboller ca. til. Det er mere hvor store jeg skal lave dem inden de kommer i ovnen?
SvarSletDe hæver ikke, så du kan i princippet selv bestemme størrelsen. Jeg laver dem lidt mindre end min knyttede hånd. (damehånd)
SvarSletca 8 boller. Laver du lidt flere eller færre er det også fint :-)
SvarSlet