Det blev der en virkelig herlig salat ud af. Nuj hvor den smagte. Prøv det sådan her eller din egen variation:
Fennikelsalat med rosenkål og pære
1 stor fennikel10 fintsnittede rosenkål (Det skal være fint, for du spiser dem rå)
1 pære
1 håndfuld blåbær (jeg brugte frosne øko)
2 tsk citronsaft + revet citronskal
God olie - jeg brugte macadamia olie, som har en let nøddesmag
Hindbær-eddike (hvis du ikke har, så brug mere citron)
salt og peber
Rosenkål lå klar snittede i køleskabet, det havde min foodprocessor klaret for nogle dage siden.
Fennikel og pære blev snittet på mandolin-jernet jeg har fået i julegave.
De snittede sager blandes med citronsaft og -skal, samt blåbær
Dressing rystes samme og hældes over - vend rundt.
Jeg har pyntet med lidt grønkål jeg har revet i små stykker, men det var bare for udseendets skyld. Det kan sagtens undværes.
Thats it! Velbekomme!
Det smagte himmelsk! OG gik fint til den grillede oksecuvette Klaus hev ud af grillen, men vil også passe fint til fisk eller kylle.
Alternativer:
Hvis du ikke lige har ingredienserne til ovenstående, så kig forbi alle Marias lækre forslag til fennikelsalat. Du finder dem her: Salater med fennikel Hvis jeg kunne tåle mælkeprodukter, ville jeg straks kaste mig over den med feta, pære og valnødder. Det lyder helt fantastisk.
Eller find din fantasi frem og leg selv med ingredienserne. Du kan fx vælge æble i stedet for pære. Solbær eller brombær i stedet for blåbær. Pynt med persille eller mynte.
Rester:
Og har du rester - så smil. Salaten er også super til frokost dagen efter. Mangler du i øvrigt ideer til din frokost/madpakke. (Eller til børnenes... eller til manden... eller damen...) Så kig forbi her.
*******************
PS.
Hvis du ikke har et mandolinjern, så mangler du noget. Du kan altså lave de fedeste salater af 100 slags grøntsager med sådan et!! Jeg anbefaler alle, at anskaffe sig et eller ønske sig et.
Det kan det fås lige her hos: Gårdbutikken Mandolinjern eller hos Helseplus her: mandolinjern
Indeholder affiliate links. Opskriften er Mælkefri, glutenfri, vegansk
Ingen kommentarer:
Send en kommentar