Paleolivet: Lammerester med savoykål

søndag den 17. marts 2013

Lammerester med savoykål

Ahm uhm ah. Det her er en god ret! Når jeg laver lam, så er der tit noget til overs. Ikke fordi vi er kræsne, men fordi en kæmpe kølle fx, alligevel er for meget for vores familie at sætte til livs.

I dag var vi heldige at have rester fra nogle lammeculotter vi serverede for vores gæster i går. Og det fik vi en skøn ret ud af. En hvilken som helst rest lam kan bruges, meget gerne noget, hvor der også er lidt lammefedt.



Du skal bruge:
En passende mængde lammerester
1 helt savoykål
1 fed hvidløg
1 stor rød peber
2 gulerødder
4 soltrørrede tomater
½ bakke champignon (jeg havde kun ½, retten kan sagtens tage en hel eller det kan undværes)
salt, peber, timian, evt. frisk salvie (som jeg er så heldig at kunne hente i min have på trods af sne)
frisk persille.

Snit al kålen i passende mundrette stykker.
Hak /mas hvidløg
Rød peberfrugt omformes til små røde tern.
Gulerødderne kommes i minihakkerne, så de er gulerodssnuller
Champignong renses og skives.

Smelt så meget lammefedt som du kan mønstre i en stor pande. Tilsæt hvidløg og rør et par gange. Tilsæt kålen og lad den blive lidt blødere. Tilsæt der efter den røde peber, gulerodssnulleret, strimlede soltørrede tomater og champignon samt krydderier. Hvis du har for lidt fedt, skal du måske tilsætte lidt vand nu eller på et tidspunkt.

Når det hele er mørt og lækkert smider du lammeresterne i og vender det rundt til de lige er varme og har afgivet lidt mere smag til grønsagerne.

Server med masser af frisk persille og evt. som på foto et par friske agurke skiver og Yummi dip.

(Jeg synes det var lækkert med den røgede tomatsovs (yummi dip), men min bedre halvdel foretrak det uden, så afhold dig endelig ikke fra at afprøve retten, hvis du ikke har eller orker at lave Yummi dip.)


Alternativer - ændringsforslag:
  • Du kan også bruge spidskål.
  • Peberfrugt kan have andre farver eller erstattes med frisk tomat.
  • Squash kunne også sagtens tilsættes.
  • Gulerod kan erstattes af pastinak eller persillerod eller undværes, hvis du går efter low-carb
  • Lidt finthakket chili

Ingen kommentarer:

Send en kommentar