søndag den 31. marts 2013

Karry-kyllingret med rejer

Påskefarvet mad :-) Hurtig mad!

Denne her kan vi vældig godt lide hjemme hos os. Selv om der ingen "sovs" puttes i retten, vil den alligevel afgive noget væde, som gør den lækker og saftig. Server den med blomkålsris.

Du skal bruge
Fedtstof
4-500 g kylling i tern eller strimler
4 porrer
3 fed hvidløg
150 g ærter
150 g rejer
1 spsk karry, gurkemeje, lidt fishsauce, salt og peber.
evt. 1 tsk honning eller lidt revet æble. (sødmen giver en ekstra smagsnuance, men kan undværes)

Snit porrer fint. Svits karryen i fedtstoffet, tilsæt porrer, rør et ½ minut eller deromkring. Tilsæt kyllingen og brun det. Lad det simre til kyllingen er mør, ca 5-10 min. Tilsæt hvidløg, evt mere karry og de andre krydderier. Kog yderligere ca 1 min og smag til. Tilsæt ærter, så snart de er varme/tøet op tilsættes rejerne og når de er færdige, er maden klar til servering med blomkålsris.


Alternativer:
Ingen kylling -brug kalkun eller økogris
Ingen porrer - brug løg
Ingen ærter - brug grøn peber (eller squash eller spinat)
Flere grønsager? - Tilsæt svampe og peberfrugt
Finere? - Server med friske krydderurter
Hottere? - Lidt finthakket chili er fint, hvis der ikke er sarte børn involveret.
Rester- tilsæt kokosmælk, mere karry og evt lidt tomat og lun dine rester. Mums mums

Familiens dom:
Alle spiste med stor fornøjelse, både første aften og resterne (jeg have lavet dobbelt portion, da jeg vidste i aften ville være hård pga påskefrokost i går)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar