Paleolivet: Anmeldelse Paleokogebog. Make it Paleo

søndag den 16. december 2012

Anmeldelse Paleokogebog. Make it Paleo



<a href="http://www.amazon.co.uk/gp/product/1936608863/ref=as_li_ss_tl?ie=UTF8&camp=1634&creative=19450&creativeASIN=1936608863&linkCode=as2&tag=paleolivet-21">Make It Paleo: Over 200 Grain Free Recipes for Any Occasion</a><img src="http://ir-uk.amazon-adsystem.com/e/ir?t=paleolivet-21&l=as2&o=2&a=1936608863" width="1" height="1" border="0" alt="" style="border:none !important; margin:0px !important;" />
Der findes ikke så mange danske Paleo - stenalderkost - kogebøger på markedet, så jeg køber tit de amerikanske. Egentlig findes der jo masser af inspiration på nettet, men nogen gange kan jeg ikke lade være. Især hvis jeg har fulgt med på en blog i længere tid og synes det er gode opskrifter.
Derfor har jeg købt "Make It Paleo". Jeg har købt den via England, da det som regel er væsentlig billigere end at købe i danske boghandlere.

Vil du vide, om bogen også kan berige dit køkken? Så læs med her!

Anmeldelse af Make It Paleo af Bill Staley og Hayley Mason

Første indtryk:
Det er en stor og tyk sag, med dejlige billeder i. Jeg tror den har fået navnet, fordi de har lavet en del af deres gamle favoritretter til en Palæo udgave.

Vi har for en god ordens skyld også afprøvet et par af opskrifterne.

Det gode:
Øverst på min plus-liste for bogen:
Super lækre fotos
Ingen mælkeprodukter
Stort set uden mærkelige lokale produkter
Den er stor og har opskrifter til "alt!

Det mindre gode:
Når det er sagt, vil jeg også sige, at der var nogle ting, som skuffede mig allerede ved første gennembladring af bogen:
 Der er efter min mening for mange "basis"-opskrifter. Sådan steger du en bøf eller et kyllingebryst med salt og peber fylder også 2 hele sider i bogen for hver instruktion, eftersom hver opskrift har en side tekst og en side foto.
Men helt ærlig, hvis jeg ikke ku stege et stykke kød, så var det nok ikke i en Paleo kogebog jeg skulle starte. Jeg læser den slags bøger, for at få inspiration til at sætte tingene sammen på nye og spændende måder, Bliver inspireret til sundere udgaver af gamle kendinge osv.

Fiskeafsnittet skuffede mig også lidt. Der er meget lidt fisk og rigtig meget skaldyr, især krabbekød, som vi jo ikke ligefrem vælter os i herhjemme.

Mine favoritdele af bogen:
Der er rigtig mange fine og spændende forretter i bogen. Det er super hvis du skal have gæster og gerne vil imponere lidt, jeg har dog ikke rigtig fået prøvet nogle af dem endnu.
Der er også flere desserter og søde sager.

Bogen har et helt afsnit med dressinger og pestoer og mayoer, det er rigtig lækkert. En spændende en af slagsen, kan jo snildt løfte et simpelt måltid til skyerne.
(Se en af dem her: Dip: Roasted roma salsa)

De testede opskrifter vil jeg give smagsprøver på i løbet af den næste tid. Jeg kan røbe, at vi indtil videre kun har fundet 1 nitte, men indtil flere vindere. Vores absolut topfavorit nye darling, er disse bacon-cookies! Genialt fundet på. PRØV DEM og imponer dine venner!

Hvordan får du fat på bogen?
Make It Paleo bogen kan fx købes via England, så skal du ikke skal tænke på told og andre dumme ting, som når du køber fra USA. Det er som regel billigere end at købe den i en dansk butik! Og min erfaring er, at det med forsendelse går næsten lige så hurtigt.
Jeg har købt hos Amazon. Hvis du klikker herunder ser du alle de udgaver der er til salg. Se dig lidt for og find den billigste og tjek om de sender til Danmark. Regn med at betale omkring £4 for forsendelse:



Her fandt jeg Bill og Haley:
Nåe, ja, så er der jo lige linket der satte det hele i gang - deres site:
http://www.primalpalate.com/

Endnu en vellykket opskrift fra bogen:
Kylling og grønt Lo mein

Flere anmeldelser af Paleokogebøger:

Se Paleolivets omtale af "The primal blueprint cookbook"
Anmeldelse af bogen "It-starts-with-food" Bogen bag Whole30 konceptet
Siden jeg har skrevet denne anmeldelse, er der kommet flere bøger på dansk. Jeg har anmeldt Katrine Tuborgh´s Stenalderkøkken. Se anmeldelse af Stenalderkøkken

********
Indlægget indeholder et affiliate link, du støtter bloggen ved at handle gennem linket, uden at det koster ekstra for dig!

1 kommentar:

  1. Mon ikke alle de der basis opskrifter handler om at riiigtig mange almindelige amerikanere ikke kan lave alm mad- de er opvokset med færdigretter og nu betaler de prisen.
    Min stedfar er amerikaner ( dog boet i DK i +50 år og han er altid chokeret når han er i sit eget hood :(

    SvarSlet