onsdag den 11. april 2012

MMMmm ristet blomkål, fiskefrikadeller og remosovs

Her til aften fik vi igen en dejlig gang stenalderkost.
Fiskefrikadeller, Remosov og ristet blomkål. Her får du anvisningerne til alle 3 dele. Har du aldrig smagt ovnbagt blomkål, er du gået glip af noget! (Scroll ned for opskrift)

Skønne fiskefrikadeller


Fiskefrikadeller inspireret af denne opskrift:
http://www.health-bent.com/seafood/paleo-seafood-balls-with-homemade-tartar-sauce
Min udgave blev noget i retning af
noget hvid fisk (500 g),
nogle rejer (ca 100 g),
lidt hummerhaler (lille håndfuld),
3 æg,
lidt hakket skvalderkål eller spinat, og i dagens anledning "snulleret" fra den friskpressede juice,
Salt, peber
citronsaft,
blenderhakkede mandler,
lidt frisk basilikum.
Blendes godt sammen og steges på panden. Ingen "breading" i denne omgang.

Remoladesovsen


Hjemmelavet mayo (se den nemme metode lige her)
Finthakket agurk
½ tsk honning (eller revet æble)
1-2 stk æblecider eddike (citron kan også anvendes)
Hakket surkål (man kan bruge næsten hvilken som helst syltede grønsager man har på lager)
Gurkemeje (Det er så sundt!)

Dertil fik vi ærter og..... RISTET BLOMKÅL. Og det vil jeg gerne anbefale videre.
Det er SUPER LET og smager fantastisk.

Ristet blomkål (Ovnbagt blomkål)



Til bagte blomkål skal du bruge:
1 stort blomkål
Salt
olie
Karry
Gurkemeje (jamen, det ER altså så sundt)

Sådan gør du:
Tænd ovnen på 200 grader.
Vask blomkål og del det i nogle små ensartede bukketer. Jeg bruger næsten al stilken også, så buketterne bliver lidt aflange, der skal jo ikke gå noget til spilde.
Bland blomkål med olie, salt og karry og bred det ud på en bageplade.
Dæk pladen til - jeg dækkede den med et af vores genbrugsbage"papirer" og bag den i ca 10 min (hvis ovnen endnu ikke er varm, så måske liiidt længere).
Fjern det du har dækket blomkålen med og giv den endnu 10 minutter. Spis den som den er eller rør engang rundt og giv den 10-20 min mere for en mere sprød konsistens.

Jeg lover det smager VIRKELIG godt.

Alternativer:

  • I stedet for karry og gurkemeje, kan du lave blomkålen med paprika eller røget paprika.
  • Skal du blære dig overfor gæster, så top med en gang hakket persille eller rød peber i tern, eller begge dele for at få lidt gang i farverne.
  • Du kan også prøve denne opskrift: Risted blomkål med sennep og citron
  • Ristet broccoli smager også godt med eller uden bacon: Baconbagt broccoli (prøv også olie, hvidløg og citron)
Hulehilsen Malene

1 kommentar: