Jeg må hellere dele opskriften med jer, men det bliver uden mål.
Det med målene, er heller ikke super vigtigt, det er sådan en ret, hvor lidt fra eller til ikke betyder så meget. Juster efter hvor mange i er eller hvor stort et stykke kød du har. (Alt mellem 1 og 3 kg er fint).
Eksotisk okse i ovn, Paleo
1 stort stykke oksebov5-10 fed hvidløg
1 ds kokosmælk (eller lav selv, se her hvordan)
jordskokker
rød peberfrugt
Squash
2 tomater
ingefær
citron
chili
spinat, helbladet
Søndagsmodellen: (Se hverdagsmodellen længere nede!)
*Efter frokost, sådan der ved 1-tiden +/- en time:
Smider du bov og hele pillede hvidløgsfed i en rømertopf eller lign. Fyld 1/4 op med vand, låg på og ind i ovn 2-3 timer ved 180 oC.
*Når du er færdig med eftermiddagskaffen, dvs når de 2-3 timer er gået:
Klargør du nogle jordskokker. Jeg skrællede dem og kørte dem gennem vores pomfritjern, men du kan også bare skære dem ud i mindre stykker.
Tag dyret ud af ovnen. Hæld evt. ca halvdelen af væden fra (og gem den til spinaten). Tilsæt jordskokker (andre rodfrugter kan også tilsættes her, de skal bare ikke være for søde, da de skal være sammen med kokosmælk) og kokosmælk, citronsaft, salt og peber, ingefær og lidt chili. Ind i ovn igen.
*En halv time før i gerne vil spise:
Tilsætter du rød peberfrugt, tomat og squash i tern. Smag også lige til, mangler der salt eller ingefær eller citron?
Hverdagsmodellen: (Skal retten laves på en hverdag, bruger du i stedet disse tider og temperaturer)
*Inden arbejde = morgenstund:
Smider du hele pillede hvidløgsfed, hele skrællede jordskokker, kokosmælk, citronsaft, salt og peber, ingefær og lidt chili (hver lidt nærig, det får mange timer til at trække) i en rømertopf eller lign. Øverst placere du kødet. Hvis der ikke er væde, til at nå den nederste kant af kødet, hælder du lidt vand i også. Låg på og ind i ovn 8-9 timer ved 110 oC.
*Vel hjemme fra arbejde igen:
Tag dyret ud af ovnen. Tilsæt rød peber, tomat og squash i tern. Smag evt. retten til allerede nu. Mangler den salt, ingefær eller citron? Er kødet mørt? Mangler kødet lige det sidste, skruer du op for temperaturen til ca 200 grader og smider den ind igen. Er kødet klar, beholder du bare temperaturen som den er, og smider den ind igen - indtil i skal spise.
(Tag gerne lidt væde fra, hvis der er rigeligt. Det kan du bruge til spinaten)
Spinat = tilbehør
Tilbered spinaten som du bedst kan li den.
Jeg optøede den frosne spinat på panden, sammen med lidt af den væde jeg hældte fra fadet.
Marv skulle være så sundt, og som du ser på billedet, var der masser af det. Så det delte vi pænt i familien :-)
----------
Andre opskrifter med stegeso:
Okse i stegesoen - grundopskrift
Indiske hjerter tilberedt i stegeso
Hulehilsen Malene
PS
Er du VILD med stegeso mad og får brug din stegeso alt for lidt. Så er der jo muligheden for at investere i Paleolivets magiske retter til stegeso. En e-kogebog med nogle virkelig mundvandsdrivende opskrifter.
LÆS MERE HER
Glutenfri, mælkefri, sukkerfri. .
Ingen kommentarer:
Send en kommentar