Paleolivet: Anmeldelse af Stenalderkøkken - en Paleokogebog

fredag den 25. april 2014

Anmeldelse af Stenalderkøkken - en Paleokogebog

Hvis du er ny i Paleo køkkenet og mangler alle basis opskrifterne på Stenaldermad, så er det helt sikkert Katrine Tuborgh´s "Stenalderkøkken"  kogebog du skal investere i.
Bogen er udgivet i 2013 og indeholder mere end 200 sider med opskrifter til Stenalderkøkkenet. Den giver desuden al nødvendig basisviden til at starte i basiskøkkenet.

Den starter med en beretning om Katrines egen rejse til Stenalderkøkkenet. Jeg elsker den slags beretninger. Det er altid inspirerende at høre, hvorfor andre har kastet sig over denne her fantastiske livsstil.

Derefter får du gode forklaringer på hvorfor Stenalder-kosten er opbygget som den er. Det er nemt at forstå og indeholder også en opfordring til, at se det som en mulighed for individuel tilpasning til en kost der passer dig! (Hørt! Så enig!)

Afsnittet ”Stenalderkost i praksis” indeholder en opfordring til planlægning og en liste over gode køkkenredskaber (se evt også Paleolivet forslag til godt grej her). Listen har et lille tip til Silikoneforme, som jeg ikke havde hørt før. Nemlig at de skal bage 2 timer i ovnen ved 200 grader inden anvendelse. (Det vil jeg huske fremover.)

Gode overskuelige lister over hvad man må spise og hvad man ikke må spise. Ud over at grønne ærter er med på ”undgå”- listen, synes jeg listerne er perfekte til begyndere i Stenalderkøkkenet.
Der er også en liste med 10 gode råd til Stenalderkost, som er rigtig fine. Jeg synes godt punkt # 3 kunne være fremhævet med fed  Nemlig: Erstat pasta, ris og kartofler med GRØNT!

Katrine skriver desuden om børn og stenalderkost. Og jeg synes hun har nogle rigtig gode holdninger til børn og stenalderkost.

Så følger det vigtigste: 
Opskrifterne.
Basis opskrifter på ketchup, kokosmælk, daddelsød, mayo, fond og en som jeg ikke har set før, nemlig rød karrypasta. (Den skal jeg prøve)
Der er også de klassiske Paleo opskrifter på æggemuffins, bananpandekager og den slags.
Efterfulgt at afsnit om kød, hav og sprøde sager. Vi har afprøvet opskriften på fiskepinde med sesamsalt (fra afsnittet om hav). De blev vel modtaget hos ungerne!
Du får også opskrifter på de klassiske Paleoerstatninger som blomkålsris og squashpasta. Et afsnit om tilbehør og salat, dip og dressinger, samt til slut lidt lækre søde sager (til særlige lejligheder!!!)

Jeg vil anbefale bogen til dig der:
-Er ny i stenalderkøkkenet
-Synes godt om at have alle basis stenalder opskrifterne samlet et sted.
-Det er den perfekte gave til en du gerne vil have i gang med Paleolivet
-Gerne vil overbevises om at man godt kan fodre sin børn Paleo
-Gerne vil have inspiration til at indføre mere sund og naturlig kost i din familie (også selv om du måske ikke er 100 % Paleo)
-Sætter pris på mælkefri Paleo opskrifter

Jeg vil ikke anbefale bogen til dig der:
-Er erfaren i stenalderkøkkenet
-Altid slår dine opskrifter op på nettet, da det primært at basisopskrifter
- Har brugt Paleo blogs til at finde inspiration til dit stenalderkøkken gennem længere tid.

Vil du se eksempler på Katrine Tuborghs opskrifter, se tjek hendes blog her:
Opskrifter fra Katrine Tuborgh

Har du fået lyst til at eje bogen, kan den købes til en god pris her:*
Stenalderkøkken hos Plusbog.dk

Eller her*
 Klik HER for Stenalderkøkken hos GuccaGOOD NEWS! Jeg har spurgt Katrine om vi kan vente flere kogebøger fra hendes side. Og sørme Ja. Hun svarer: Jaaaa jeg er i fuld gang med flere kogebøger. Skriver lige nu på en kogebog til Egeskov slot med bla. Opskrifter på vildtretter og et afsnit om naturens mad. og mange nye opskrifter på levende mad. En bog for alle som kan lide levende mad. Jeg skriver også på en bog for mig selv lige nu, hedder "året rundt med Stenalderkøkken" og handler meget om højtider

Du finder flere anmeldelser af Paleo kogebøger her:


*Indlægget indeholder Affiliate link. Uden at det koster ekstra for dig, støtter du bloggen ved at handle direkte gennem disse links. Tak for din støtte.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar