Paleolivet: Sådan får du børnene til at spise fisk. Torskefad med chorizo og spinat (Nem fiskeret)

mandag den 13. januar 2014

Sådan får du børnene til at spise fisk. Torskefad med chorizo og spinat (Nem fiskeret)


Her er en nem fiskeret. Det her er klart måden at få børn til at spise fisk. I hvert fald mine børn (som pt er 7, 11 og 14 år). Herhjemme går det som regel meget godt, når vi servere laks eller ørred, det er værre med de hvide fisk. De er sværere at sælge. Men i dag var alle uden undtagelse svært begejstrede.

Det kræver dog, at Chorizo indgår i din Paleokost. Jeg tror det er svært at finde Chorizopølse uden nitrit (E250), men der er kun tale om en begrænset mængde pølse, så det valg må du selv træffe. Kan evt. erstattet af en god bacon eller anden tilladt saltet røget ting.

Ingredienser:
500 g spinat
1-2 porre
600 g torsk
1 ds kokosmælk
100 g champignon eller andre svampe
5-10 cm chorizo pølse, ikke for stærk
100 g rejer (kan undlades)
hvidløgspulver (kan undlades
salt, peber, evt. tørret eller frisk dild

Sådan:
Svampe/champignon skives og steges bløde på en pande. Efterfølgende (eller på en anden pande) steges chorizoen, som du lige har skåret i små tern.
Den optøede spinat drænes og lægges i bunden af et ovnfast fad
Porre snittes i skiver og renses. Jeg plejer at flække porren på langs, skære fine skiver, smide det hele i en sigte og skylle de grundigt. Porren dampes let eller får 2 min i mikroovnen. Fordeles derefter over spinaten, sammen med svampe, salt og peber.
Herefter fordeles rejerne - det betyder ikke så meget, hvis de ikke er helt tøet op.
Fisken skæres i portioner, så man ikke skal sidde og skære i fadet når man servere og ligges i fadet. Fisk krydres med salt, peber og evt. hvidløgspulver. Pølsen fordeles over fisken, så alle fiskestykker har et par små tern på sig. Til sidst hældes kokosmælken over og retten sættes i ovnen ½ time ved 180 grader.
Jeg har drysset med lidt tørret dild, men det kunne stort set ikke smages. Her er fadet klar til kokosmælk.

Jeg serverede med en grøn salat og ærter. Er din familie lidt mindre (end 5 godt sultne) kan du nøjes med ovenstående uden tilbehør, eller tilsætte mere spinat.

Prøv det - du bliver ikke skuffet. Hulemanden er lige kommet hjem fra møde og har endnu en gang gentaget hvor godt det smagte!

PS. Denne ret opstod, fordi vi ikke lige kunne skaffe den laks, der skulle indgå i sidste uges madplan. Den er inspireret af en tidligere ret her på bloggen. Nemlig Kylling-med-kokos-svampe-og-chorizo som også var meget populær herhjemme. Sådan leger jeg tit med opskrifterne, så der opstår nye variationer.

******************************

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar