Paleolivet: Blomkålsmos succes

torsdag den 8. december 2011

Blomkålsmos succes

Billede lånt fra http://www.primate-palate.com/
Når man surfer rundt på de amerikanske paleo-sider, får man indtryk af, at blomkålsmos er det fedeste i verden og bestemt smager bedre end kartoffelmos. Jeg forsøgte mig derfor for noget tid siden, med at kreere en sådan. Noget med at koge blomkålen og mose den med lidt fedtstof og salt og peber.

Lad os bare sige, at der er en grund til, at jeg ikke har skrevet mere om det på bloggen her. Det var på ingen måde bedre end kartoffelmos. Mærkeligt - sjasket - vandigt. Temmelig tæt på katastrofe.   Så den havde jeg næste opgivet.

Men så den anden dag, faldt jeg over en opskrift, der alligevel fik ret meget ros og besluttede mig, at give det en chance mere.  Og det er jeg glad for!

Det er denne her: http://www.primal-palate.com/2011/04/garlic-and-herb-mashed-cauliflower.html Du får den lige på dansk her.

Paleo Blomkålsmos
Sådan gjorde jeg:
1 blomkål
2 løg
2-3 fed hvidløg
timain og rosmarin
smør

Vask blomkålshovedet og del det i mindre stykker. Stokken skæres også i stykker og det hele puttes i en si og dampes i en gryde til mørt.
I mens hakkes løg og hvidløg som steges i fedt, sammen med krydderurteren (gerne friske) + salt og peber til de er lækre og møre (Ikke for høj varme).

Alt ovenstående kastes i en skål sammen med en god klat smør og måske lidt ekstra salt (men absolut INGEN vand fra gryden der blev dampet i) og mases igennem med stavblenderen.

MMmmm mums, nu smager blomkålsmos faktisk godt alligevel.

Familiens dom:
Mor: Ja, det har i vidst gættet. Synes det var pragtfuldt.
Bastian (som lige fik lov at smage, inden resten af maden kom på bordet):  Uhmmenum, jeg sætter mig lige her og spiser resten af skålen, ikk mor! (altså den skål vi alle skulle deles om)
Far: Dejligt
Emil der havde 12 års fødselsdag: Jeg foretrækker min bestilling. (I anledning af sin fødselsdag, havde han bestilt kylling, svampesovs, kogte kartofler og stegte løg)
Silje- som pt er meget stolt af sin rolle som supersmager i børnehaven: Nej tak mor, jeg behøves ikke mere. (men helt ærlig, så sad hun der og smovsede i lækker kylling med sprødt sking, og synes at alt tilbehør var spild af appetit)


Konklusion: Det skal bestemt på bordet igen en dag. Og det skal være en dag, hvor der er lidt mere sovs over maden. Til sådan en gryderet eller en steg-ting med sovs.

Der findes i øvrigt mange andre spændende opskrifter på den side.
Tjek deres opskrift index her:
http://www.primal-palate.com/p/recipes.html


Forslag til Paleo retter, hvor du kan bruge blomkålsmos:
Eksotisk okse i stegesoen
Indiske hjerter tilberedt i stegeso
Kylling i tomatsovs - en familieklassiker
Okse i stegesoen - grundopskrift
Eller lave en Kødsovs med lever (som ikke smager af lever) og fyld i et fad. Top med mos og bag i ovnen i 20 min!

Velbekomme! Hulsehilsen Malene

Har du lyst til at modtage pdf med "7 lynhurtige Paleoretter", så skriv dig på til nyhedsbrevet.
Du klikker bare lige her: JA TAK - jeg prøver nyhedsbrevet.

http://eepurl.com/RNtuD

5 kommentarer:

 1. :)
  smør er simpelthen så vigtigt i den ret
  -og hvis man kan tåle parmesanost og fløde gør det skam ingenting.
  Men med krydderurter har jeg ikke prøvet endnu så det skal da prøves.

  SvarSlet
 2. Tak for opskriften! Fik det her til aften og det smagte fantastisk! Jeg havde ellers afskrevet at servere blomkålsmos igen, men nu bliver det bestemt en af favoritretterne :-)

  SvarSlet
 3. Jeg er bestemt heller ikke fan af blomkålsmos.. -Men hvis jeg overhovedet skal have en chance for at "sælge" den til familien igen,(som heller ikke var begejstrede!) kunne det godt blive denne version. Jeg vil da give det en chance.. :)
  /Sheila

  SvarSlet
 4. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 5. Mums- det var simpelthen SÅ godt!

  Kan helt bestemt anbefales at stege nogle skiver af AALBÆK's økologiske chorisopøle (med jalapenos) til - og så lige et drys persille oven på. Himmerigs mundfuld! :-)

  SvarSlet