Paleolivet: Ugens mad

lørdag den 19. november 2011

Ugens mad

Denne her uge har været rigtig børnevenlig, den har stået på både "burgere" og "pizza"- paleostyle selvfølgelig.

Vi har fået "burgere".
Lavede klatter a la brocolliklatterne i forrige indlæg. Denne gang var der blomkål og grønkål + en 2 små kartofler* i klatterne.
Over på disse stablede vi hakkebøffer, stegte rødløg, tomatskiver, ketchup, mayo og avokado efter hvad man nu havde lyst til. Muummmss.

Dagen efter troede jeg vi skulle have Makrel, men kom meget flad hjem fra arbejde efter besked om store omvæltninger, så jeg biksede en hurtig
Paleo pizza.
Bund af:
1 revet squash,
gulerodssnuller fra juice-presning,
kværnede sesam og solsikkekerner,
æg,
lidt kokosmel, (det klassiske revne noget)
salt og peber
nogle mislykkede gnoccis lavet af græskar røg også i..
Røre røre - bage bage i ovnen til den er fast og har en let brunet overflade


Toppet med pølse, bacon, rester af weekendens vildsvine kølle, champignon, tomatsovs med løg og krydderier og en lille smule fåreost.
Øj, hvor de åd ungerne. Det var populært!

En dag kan jeg ikke huske.
Torsdag fik de andre rugbrød, for jeg var afsted med job.

Fredag fik vi "pølse"-gryde.
Noget med løg, pølser, vildsvinekøllerester, flåedetomater, soyafløde** (ups, ikke paleo, men det er svært når vi ikke tåler fløde), champignon.
De andre spiste det oven på ris, jeg spiste det på blomkål og ærter.
Tilbehør var bacon stegte rosenkål. Dvs, klip en pakke øko-bacon i mindre stykker, steg på panden, til en del af fedtet er smeltet fra, smid rosenkålene på panden og steg videre til kål og bacon er lækre...

Lørdag: har vi masser af børnegæster. Vi skal derfor have farsbrød, salat og kartoffelmos. Jeg spiser brocolli i stedet for kartoffelmos, Så er det stadig stenalder kost.

I morgen skal vi have helstegt kylling. Og så skal vi også have afsat den fennikel jeg fik i grønt kassen. Gode forslag modtages gerne :-)
__________________________________

* Det er ikke alle der spiser kartofler i deres Paleokost. Der er dog ret delte meninger om hvorvidt det er ok. I vores familie, spiser vi dem i mindre mængder.

** Update: Vi spiser ikke længere soyafløde, da det virkelig ikke er særlig sundt. I stedet bruger jer normalt kokosmælk, men man kan også vælge at lave en fed mandelfløde ved at blende mandler og vand og si det gennem et klæde.

1 kommentar:

  1. Du kan enten snitte fenniklen fint -og lave en olivenolie/citrondressing .
    Det er ret lækkert med røget laks eller bare som frisk sprødt tilbehør til stegt fisk.

    Varmt -laver vi den ofte med tomatsovs og ost i ovnen
    Altså skåret i kvarte- lige varmet på panden med oliven olie.
    I et fad med lidt kryddert tomatsovs og ost på. Gratiner indtil boblende.
    Den kan også braiseres sammen med kylling.

    SvarSlet