Paleolivet: Krabbesuppe – billig og hjemmelavet.

tirsdag den 7. august 2012

Krabbesuppe – billig og hjemmelavet.

Et rigtig familieprojekt. Vi har sommerferie og vi nyder det. Vi har været på stranden og fange krabber. Det var super super nemt og endte med årets skønneste suppe! Jeg er sikker på at vores stenalder forfædre også må have nydt den slags.
Ungerne er vilde med at fange krabber og især Silje halede dem bare op af vandet.
Der er sikkert mange måder at gøre det på, vores redskaber var snore og en spand med havvand.
Vi fandt muslinger, knuste en med en sten, bandt den på snor og stak snor i vandet. Få sekunder/minutter efter var en krabbe i gang med at spise og kunne hales lige op og ned i spanden. Den samme musling kunne endda bruges flere gange. Herligt herligt.

Suppen nydes på terassen i sommerhuset. Ah, det er velfortjent


Sådan lavede vi vores suppe:
Ingredienser:
En masse krabber. Der har nok været en 20-30 stykker – mange på str med en  hånd. Antallet er ikke så afgørende.
1 stor porre
1 stort løg
3 gulerødder
3 nye kartofler (kan undlades, hvis du ikke spiser den slags)
Vand
Salt og peber + paprika
Fløde, kokosfløde eller anden fløde efter smag og præferencer

Sæt en stor gryde vand over. Når vandet spilkoger, smider du de levende krabber i (de dør med det samme). Hvis der er mange, kan de koges af flere gange eller med små pauser, hvis vandet går af kog.
Lad dem ligge i vandet et par minutter til de skifter farve.

Kassér vandet og find en hammer. Alle krabberne knuses i skallen (den her del, kan børnene godt li at hjælpe til med) og smides i en ny gang vand (evt med salt denne gang) og koges ca 15 min. Herefter sies den gode fond fra – det er den du skal bruge til suppen. Skallerne kan du kassere, eller hvis du orker, pille noget krabbekød ud af, som du smider i suppen. Den er fin uden.

I en anden gryde svitser du grønsagerne, som du lige har hakket i et par passende stykker. Gem min. et fed hvidløg til senere.. Når grønsager er svitsede, tilsætter du krydderier og krabbefond. Kog et par min – tilsæt sidste fed moset hvidløg og fløde efter eget valg. Varm igennem. Smag til – spis og nyd.

I vores familie var vi helt vilde med resultatet. Det smagte simpelthen vidunderligt. Og vi glæder os allerede til næste gang.

Kommentarer:
·         Du kan bare bruge forskellige grønsager efter hvad du lige har. Det kunne også sagtens være tomat, squash, knoldselleri, spinat, peberfrugt, forårsløg eller andet. Jeg ville dog gå efter min. En ting med løgsmag.

·         Grunden til at krabberne koges to gange, er for at få det værste sand og skidt ud af dem. Den første gang kogevand dufter vidunderligt, men er noget snamset.

·         Du behøves ikke vente til sidst i processen med at putte hvidløg i, men jeg synes det giver en anden og rigtig god hvidløgssmag, hvis det ikke er opvarmet så længe.

·         Hvis du køber krabberne hos fiskehandleren, er de nok noget større og behøves formenligt ikke en forkogning, dertil kommer, at det er nemmere at få noget reelt kød ud af dem – men det er ikke lige så sjovt og billigt!

Pssstt: Hvis du ikke er Paleospiser, kan du også overveje opskriften med krabber i sprøde ruller med mozarella fra Alletiders kogebog.

Tak fordi du kiggede forbi!
Hulehilsen Malene
Suppe nærbilled -hmm, det er ikke nemt at tage billeder af.

Krabber i spand

Indlægget indeholder affiliate links. Handler du gennem disse støtter du bloggen, uden det koster ekstra for dig. Tak for det!

2 kommentarer:

  1. Hej ! Lyder rigtig hyggeligt. Jeg har et enkelt spm. til opskriften: Når krabberne er kogt første gang og herefter knust, er det så udelukkende de knuste krabbekløer eller er det hele den knuste krabbe inkl. bl.a. indvolde, som skal bruges til at lave en fond ud af ?

    SvarSlet