Paleolivet: Squashpasta med spicy chicken

tirsdag den 13. august 2019

Squashpasta med spicy chicken

Hos nogle bugner haverne af squash lige nu. Og ellers er de nemme at skaffe på grønt-markedet i alle størrelser.

I dag får du en opskrift med squash. Opskriften er testet og godkendt hjemme hos hulefamilien. Dog var vi nød til at lave ekstra tilbehør for at mætte de 2 teenagedrenge. (De fik brune ris)

Billede og opskrift inspiration fra:  http://iform.dk/sunde-opskrifter/aftensmad/squashpasta-med-spicy-chicken


Squashpasta med spicy chicken

2 squash
Kerner fra ½ til 1 granatæble
½  blomkål
400 g ærter

Spicy chicken:
5-600 g kyllinge- inderfilet
100 g hakkede mandler
1 tsk. tørrede chiliflager
2 fed knust hvidløg
2 pisket æg

Persillepesto:
2 spsk. olivenolie
1 lille avocado
3 spsk. æblecidereddike (Eller citronsaft)
1 lille bundt persille, ca 2 dl
2 fed knust hvidløg
1 tsk. havsalt
½ dl vand


Kør mandler, chili, cayennepeber, hvidløg, 1 tsk salt og ½ tsk peber sammen i en foodprocessor, indtil det er en grov blanding.

Dyp kyllingestykkerne et ad gangen, først ned i det piskede æg og derefter i mandelblandingen.
Læg stykkerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem ved 175˚ varmluft i 15-20 min.

Kom alle ingredienserne til pestoen ned i en foodprocessor/minihakker, og kør i 30-90 sek., alt efter hvor fint du vil have det.

Lav pastastrimler ud af squash. Enten vha en spiralizer eller et juliennejern eller en tyndskræller.
Snit blomkålen fint. Tø ærterne op med lidt kogende vand (Eller bælg dem, hvis friske).

Du kan enten servere persille-pestoen sammen med salaten eller blande noget af den i salaten.

Tip!
Vil du have mere variation i salaten, kan du tilsætte et bundt radiser.

Er du foodprepper, kan blomkål og squash klargøres på forhånd, så retten er super nem at lave. Denne ret har været med som en del af menuen i foodprepperklubben.dk. Kig forbi og se om det er noget for dig. Snup en prøvemåned.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar