Paleolivet: Spiral Paleo pizza - spiralize din pizza

torsdag den 1. maj 2014

Spiral Paleo pizza - spiralize din pizza

Paleolivet spiralizer uge fortsætter. I dag er temaet Spiralize din pizza.
Du kan stadig nå at være med i give away´en(Læs evt anmeldelse af spiralizeren her)

Pizzaen var helt vidunderlig - begge drenge spiste til de havde ondt maven. Den 12 årige beklagede sig ligefrem bagefter, fordi han havde så ondt i maven. Men han bliver også lidt grådig, når han ser sådan en Pizza stenalder-style!

Spiraler fungere super godt til pizza bund. Især dem af rodfrugt. Og det var nemt, for jeg havde haft  spiralizeren fremme dagen før, og lavet ekstra nu jeg var i gang.


Spiral Paleo pizza

Spiralbund:
Dagens udgave til 6 personer
900 g spiraler af butternut, sødkartoffel og pastinak
100 g hakket spinat (Der var ikke spiraler nok til 1 kg, så jeg supplerede bare op med hvad jeg lige havde)
10 æg
1 dl gærflager
2 spsk loppefrøskaller/ HUSK
2 tsk salt
lidt peber
1 spsk oregano
2 tsk tørret basilikum


Pizzasovs
1 stort løg, finthakket
1-2 fed hvidløg
1 ds flåede hakkede tomater
salt, peber, oregano
(eller et glas pizza-sovs fra Urtekram)

Topping:
Det vælger du selv. Vi brugte øko-skinke, parmaskinke, oliven og lidt chorizo. Samt i dagens anledning en smule gedeost på den ene.

Start med at lave bundende. Læg spiralerne i en bunke på et skærebrædt og skær dem over en gang på den ene lede og en gang på den anden.
De øvrige ingredienser piskes sammen og hældes i en skål sammen med spiralerne. Bland godt, brug evt hænderne. Det kan virke som om der ikke er æg nok, men det er der!
Fordel massen på 2 bageplader med bagepapir eller lign. og tryk den flad og sammenhængende.
Sæt dem i ovnen og bag ved 200 grader varmluft i 20-30 min. til de er sprøde i kanten og tørre (dvs al æg er stivnet).


Lav en pizza sovs med bundene bager.
Løg svitses i lidt fedtstof, og de øvrige ingredienser tilsættes. Sovsen simrer til den er tyk og lækker eller til du skal bruge den.

Skær din topping i passende stykker.

Fordel sovs og topping over de bagte bunde og giv dem yderligere 5 minutter i den varme ovn.

Så er der Spiralpizza! Velbekomme!

Førstehjælp:
  • Mangler du nogle af ingredienserne? Se grundopskrift på spiralpizza længere nede og improviser over denne.

  • For mange kulhydrater? Se Lower carb versionen endnu længere nede.

  • Ingen varmluftsovn? Så er du nok nød til at bage bundene en ad gangen eller lave halv portion.

  • Ingen spiralizer?Pizzaen kan også godt laves med revne rodfrugter i stedet. Men det er et skønt køkkenredskab. Læs evt. min anmeldelse af spiralizeren.


  • Min bund "vander" når den er bagt? Så skal den bages noget længere.

  • Kan den bruges til frokost? Yeps! Så lav rigeligt.

Paleo spiral pizza - grundopskrift og low carb version



Spiralbund:
Grundopskrift til 6 personer
1 kg spiraler af rodfrugter
10 æg
2 spsk loppefrøskaller/HUSK (kan undlades, men sikre lige, den ikke bliver for fugtig)
3 tsk salt

Spiralbund
Lower carb version til 6 personer
600 g spiraler af knoldselleri
400 g finthakket/revet kål eller blomkål
10 æg
1 dl gærflager  eller revet ost.
2 spsk loppefrøskaller/HUSK
2 tsk salt
lidt peber
1 spsk oregano
2 tsk tørret basilikum

Vil du se flere Paleo pizza opskrifter. Klik her for flere paleo pizza opskrifter.


Se også: anmeldelse af Lurch Spiralizeren og sammenligning af de 2 modeller inkl. fotos.

Hulehilsen Malene

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skal jeg sende dig gaver og videoer om alt det mentale omkring mad?

Følelsesspisning, motivation, vægttab, sundhed og meget mere.

Vi hader også spam. Du kan afmelde nårsomhelst.

Thank you!